Abartı sessizlik.

11 Ekim 2007 Perşembe by Adv-Man





Ürün Siemens’in elektrik süpürgesi. Amaç sessiz çalışan bir elektrik süpürgesinin “sessizliğini” anlatmak. Kullanılan mekanlar iyi seçilmiş. Çünkü ortada sessizlik içinde yürütülmesi gereken, normal hayat akışının dışında belki ciddi, belki put gibi durmayı gerektiren özel durumlar var. Böyle bir mantık dahilinde oluşturulacak resme elektrik süpürgesini yerleştirince zaten olağandışı durumun farkına varırsınız ki gerçek hayatta olsa dayaklık nedeni bile teşkil eder. Fakat gelin görün ki bunun altına ufak bodycopy geçip resim üzerindeki insanların dikkatlerine şapka çıkartılacak bir tutkuyla bağımlı olduklarını yerleştirirsek, ödül alınabilecek bir ilan tasarlamış oluruz.
Aslında fikir oldukça basit. Zaten basit olanı düşünmek en zor olan iştir. Bu bağlamda ödül alabilecek bir ilanın oluşturulmasındaki basamak aynen şu sıralamayla gerçekleşmiştir.

Sessiz olunması gereken bir yer.
Ses çıkartan bir alet algısı.
Fakat Siemens mühendisleri tarafından yapılan üstün çekiş gücüne sahip sessiz süpürge
Çok sayıda insanın mevcut durumdan etkilenmemesi hatta farkına bile varmaması.

İşin pazarlama safhasından da bakıldığında bu ürün satar diyorum. Çünkü ilan, reklam tanımına uyan SATIŞI GERÇEKLEŞTİRECEK fikirlerle donanmış. Anlamamak için aptal, almamak içinse parasız olmak lazım. :)

Filed under having  

0 yorum: