Fluorescent be with you!

18 Ekim 2007 Perşembe by Adv-Man


Bir Star Wars manyağı olarak çalışmanın kesinlikle aceleye geldiğini söyleyebilirim. Belki de suç tamamen son dakikada böyle bir iş yapmamız lazım diyen Lucas Art’ndır.
Tamam, fikir bazında alışılmışlığın dışında. Tipik bir poster gösterimi gerçekleştirerek de işin içinde sıyrılabilinirdi. Fakat keşfedilen fikrinde tam anlamıyla bir şeyler izah ettiği söylenemez. Çalışma üstünde eksik bir şeyler var ve bu eksiklikler hem görünüş hem de mesaj içeriği bakımından çalışmanın potansiyel dikkat oranını düşürmekte.

İlk olarak ışın kılıçlarından oluşan ana temanın yanlış canlandırıldığını düşünüyorum.
Bir kere filmdeki hiçbir ışın kılıcı beyaz renkte ışık saçmamaktadır. Jedilerin yeşil, savaşçıların mavi, kötü kısmın ise kırmızı olan ışın kılıçları burada ana fikri oluşturan temada maalesef kullanılmamış.

Çalışmaya baktığımızda kopuk bir ana tema ile güzel bir fikir görüyoruz. Yani Raket’in bu şekilde kullanılması ana fikrin dağılmasına neden olmuş.
Ben olsam floresanları orijinal tarzda renklendirir oluşturduğum parlak fikri tam anlamıyla savunabilen bir ana fikre sahip olurum.

Son olarak alt tarafa baktığımızda filmin ismini görüyoruz. Onun yerine o yazıyı yukarıya alsak ve sigorta kutusunun kötü görüntüsünü kapatsak alta kısmada kılıçların tutacak kısmını resimleyen bir ek görüntü koysak daha güzel olmaz mı?

Filed under having  

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizde ne jedayız nede iyi nede kötü beyazız bir tüketici :)