Küresel ısınma her yeri vurdu !

18 Ekim 2007 Perşembe by Adv-Man


Sizlere Greenpeace için yapılan oldukça sade ve güzel bir benzetmeyle harmanlanmış hoş bir ilan örneği göstermek istedim. Bilirsiniz ki her yurt dışına çıktığınızda veya çıkan birileri olduğunda mutlaka bu tarz bir hediyeyle geri döner.
Genelde şehir maketlerinin yer aldığı bu hediyelik eşyaların içinde hep bir kar yağdırma durumu vardır. Hatta bu durum öyle bir alışkanlık haline gelmiş ki Las Vegas’dan aldığım bu tarz bir hediyenin içinde bile kar yağıyordu. :)

Tabi bu hediyelik eşyaların birde Noel için hazırlanan versiyonları vardır. İçinde Noel baba, geyikler, cinler, kardan adamlar ve vazgeçilmez beyaz kar olur.
Bu ilanı tasarlayan arkadaş buradan yola çıkarak aslında dünya hediyelik eşya endüstrisindeki alışıla gelmiş tasarımı değiştirerek algılarda “artık buralarda da kar yağmıyor” fikrinin benimsenmesine çalışmış.

Bence bu ilanın en güzel yanı alışılmış bir olgunun artık değişmek durumunda kaldığını göstermesidir. Tıpkı küresel ısınmanın insan ve hayvanlara getirdiği değişimler gibi.

Filed under having  

0 yorum: