Yaratıcı Mecra Uygulamalarının Fikre Etkisi

1 Nisan 2008 Salı by Adv-Man






















Son yıllarda yaratıcı reklam fikirlerinin fikrin ötesinde uygulamada da dikkat çekici boyutlara ulaştığı ortadadır. Yani artık reklamcılık yaratıcı fikir boyutundan çıkıp, uygulama noktasına da kendini geliştirmeye başlamıştır. Nitekim fikirler ve mesajlar averaj bir düzeyde kalsa da uygulandıkları mecralar açısından taşıdıkları farklılıklar onları dikkat çekici bir hale getirebilmektedir. Günümüzde reklam fikirleri tek başına üstlendikleri odak olma prensiplerini yavaş, yavaş kaybederek mecranın çeşitliliğine de ihtiyaç duymaya başlamaktadır.
Anlatımı kuvvetlendiren, marka mesajını okutan, duygu ve hissiyatları birebir tüketiciye nakledebilen uygulama çeşitlilikleri, artık fikrin “sende mi Brütüs” şeklinde güvensiz bir dayanaktan kurtulmasına fırsat yaratmaktadır.

Gördüğünüz çalışmamız yaratıcı mecra uygulamasının tipik ilan fikrine nasıl olumlu bir katkı yaptığını açıkça sergilemektedir. Yalın bir fikrin yanında uygulama çeşitliliğindeki zenginlik markayı ustalıkla rakiplerinden ayrıştırmıştır. Ortaya çıkartılan mecra kullanımı hem bu aşamada markayı zenginleştirmiş hem de fikrin parlak fakat bir o kadar iddiasız üslubuna renk katmıştır. Bütçesi ne olursa olsun brief doğrultusunda gerçekleştirilen her fikrin uygulama noktasında da farklı alternatiflere sahip olması gerekliliğine inanıyorum. Çünkü kimi zaman uygulamadaki zenginlik fikrin revizyon görüp daha etkili bir duruş kazanmasına neden olabiliyor. Tıpkı bu işte olduğu gibi.

Filed under having  

2 yorum:

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

bence çok başarılı çünkü insan resimde ne olmuşdiye bakarken ilana da daha dikkatli bakmaya başlıyor.

Adv-Man dedi ki...

Esra sana aynen katılıyorum.
Ve bir bayan hedef kitle olarak böyle bir işin seni cezbetmesi, belkide normalde alıştığığınız x markanın ilanlarından olaya daha farklı yaklaşmamıza ve birebir ürün ve bilgisiyle karşı karşıya kalmanıza zemin hazırlamakta